GÜMÜŞHANE / KÜRTÜN - Üçtaş Köyü Yatılı Bölge Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli gösteeriler ve etkinliklerle şölen havasında kutlandı.  Okul bahçesi ve sınıflar bayraklarla balonlarla süslendi. Öğrenciler şişme oyun parkı, salıncak ve dondurma etkinliklerii ve çeşitli yarışmalarla  bayramda diledikleri gibi eğlendiler.Anasınıfı ve İlkokul öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler, ortaokul öğrencilerinin halay ve horonlar gösterileri düzenledi. İlkokul ve ortaokul seviyelerinde ayrı ayrı çuval yarışması, balon patlatma yarışması sandalye kapma yarışması ve halat çekme yarışmaları düzenlendi.aynı zamanda halat çekme yarışmasına velilerde yoğun ilgi gösterdi.Hatıra standında  yüz boyama etkinliği ve el baskısı etkinlikleri de bayram kutlamalarına renkli görüntüler kattı. Öğrenciler şişme oyun parkı ve salıncakta keyifle zaman geçirirken dondurma etkinliği ile güzel bir bayram yaşadılar.

Nis

Okulumuzda alanında uzman akademisyenin katılımıyla  TÜBİTAK Bilim Söyleşi etkinliği düzenlendi.

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi mart ayı plani kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Ortaokullarda Mesnevi okumaları ve hikayeleri resmetme çalışması yapıldı.

İlkokullarda masal okuma, canlandırma ve boyama etkinlikleri yapıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı planı dahilinde Atasözleri ve Deyimler Canlandırma etkinliği yapıldı.

Yine plan dahilinde deyimleri resmetme  etkinliği yapılarak ortaya çıkan ürünlerden sergi oluşturuldu.

Ara

Mehmet Akif'i anma haftası kapsamında Okulumuzda Mehmet Akif'i tanıyorum isimli bilgi yarışması düzenlenmiştir.Yarışmayı 7/A sınıfı öğrencileri kazanmıştır.Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamın da okulumuzda masal anlatma yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimze Okul Müdürümüz tarafından Başarı Belgesi verildi.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Üçtaş Köyü YBO LGS Yerleştirme Sonuçları

Kas

Okulumuz Türkçe Öğretmeni Hatice DELİMEHMET tarafından kadın velilerimize yönelik kitap okuma projesi başlatılmıştır.